مقدمه
بررسی مبانی مفهومی و چهارچوب مفهومی یکی از راه های انجام هرگونه تحقیق و پژوهش می باشد در واقع با بررسی ادبیات و پیشینه تحقیق ، زمینه های پژوهش پیش رو شناسایی و مطالعه می شود. جان دیویی معتقد است که انجام این مطالعه به پژوهشگر کمک می کند تا بینشی عمیق در زمینه موضوع مورد پژوهش و حوزه ای که به حدود مستقیم و غیرمستقیم با موضوع پژوهش در رابطه است کسب نماید(دلاور، 1376) با اینگونه مطالعات در نهایت یک چهارچوب مفهومی مناسب و روش تحقیقی فراخور شرایط و امکانات و حتی المقدور علمی برای پژوهش حاضر انتخاب می گردد. با توجه به اهداف از پیش تعیین شده در این فصل مدیریت اثر بخش و هوش سازمانی از جنبه های مختلف مورد بررسی قرار خواهد گرفت و این فصل در دو قسمت متمرکز شده است. قسمت اول شامل چهارچوب مفهومی تحقیق می باشد که به متغیرهای تحقیق به مطالعه مفاهیم اساسی پژوهش پرداخته است. و در نهایت در قسمت دوم به مطالعه پیشینه تحقیق و فعالیتهای صورت پذیرفته توسط محققان داخلی و خارجی در این زمینه پرداخته خواهد شد.
فصل دوم پژوهش مشتمل بر سه بخش می باشد . در بخش اول نظرات روانشناسان و مكاتب مخالف روان شناسی را كه درمورد سلطه گری و سلطه پذیری بحث كرده اند آورده شده است .
در بخش دوم اصطلاحات و تعاریف مختلفی از روانشناسی اجتماعی كه درمورد سلطه گری و سلطه پذیری شده است و به روشن شدن مطلب كمك می كند آورده شده است تا كه ما دریابیم كه یك فرد قدر طلب چگونه بردیگران تسلط می یابد و دیگر اینكه چگونه افرادی دیگر استقلال خود را از دست می دهند و سلطه او را قبول می كنند و دربخش سوم بر مروری از كارهای انجام شده عملی در این زمینه اختصاص دارد.
مبانی نظری:
2-1-1 ادبیات نظری مربوط به مسئولیت اجتماعی
در اواسط قرن بیستم، عنوان) CSr مسئولیت اجتماعی شركت ها(، توسط متفكرین و متخصصین مدیریت كسب وكار، مانند پیتر دراكر، در آمریكا مطرح شده و در بسیاری از محافل علمی، سیاسی و اقتصادی كشورهای پیشرفته و درحال توسعه، به دغدغه ی مهمی درمدیریت، بازاریابی و سرمایه گذاری، تبدیل شد. ظهور مسئولیت اجتماعی، عمدتا درپاسخ به تحولات و چالش هایی از قبیل جهانی سازی بوده است . امروزه مسئولیت اجتماعی بنگاهها نه تنها بخش مهمی از ادبیات و فرهنگ مدیریت را به خود اختصاص داده است، بلكه تبدیل به بحث های آكادمیك در میان مجامع حرفه ای، سازمان های غیردولتی، مصرف كنندگان، كاركنان، تامین كنندگان، سهامداران و سرمایه گذاران شده است (هیل، 2018). در سالهای اخیر، متخصصان و مدیران توجه بیشتری را به مفاهیم راهبردی مسئولیت اجتماعی معطوف داشته اند. مسئولیت اجتماعی.........
1-2- مقدمه
در این فصل به بررسی و بازبینی مبانی نظری حاكم بر دو حوزه مدیریت زنجیره تامین و سیاست های كنترل موجودی و همچنین حوزه روش های پیش بینی می پردازیم و با استفاده از كتاب ها و مقالات جمع آوری شده سعی می شود كه مدل های موجود در این حوزه ها تبیین شود.
در این فصل پس از بیان سیستم های کنترل موجودی، جزئیات این سیستم ها بیان شده و باهم مقایسه می شوند. در ادامه روش های پیش بینی و رویکرد پیشنهادی مورد استفاده در این مطالعه به تفصیل توضیح داده می شود و در پایان مطالعات داخلی و خارجی انجام شده در این حوزه که به موضوع تحقیق مرتبط است مورد بررسی قرار می گیرد.
ثباتبخشی و توسعه بازارهای مالی نیازمند بکارگیری ابزارها و نهادهای مالی نوین است. یکی از این ابزارها موسسات سرمایهگذاری هستند که با جمعآوری وجوه از سرمایهگذاران، آن را در مجموعهای از اوراق بهادار و دارایی ها سرمایهگذاری میکنند. سرمایهگذارانی که آشنایی کافی با فرآیند سرمایهگذاری در بورس اوراق بهادار ندارند و از ریسکهای آن مطلع نیستند و یا زمان لازم برای پیگیری سرمایهگذاری خود را ندارند میتوانند با مشارکت در این موسسات از مزایای آن بهره مند شوند.
بنابر تعریف، شركت سرمایه گذاری، نهاد مالی شركت، (تراست تجاری، شركت با مسؤولیت محدود و یا مشاركت) است كه فعالیت اصلی آن سرمایه گذاری در اوراق بهادار است . شركت های سرمایه گذاری، وجوه سرمایه گذاران را در مقیاس بزرگ سرمایه گذاری می كنند و متعاقب آن، سهامداران به نسبت سهم خود در سود و زیان شركت شریك می شوند . به طور كلی، عملكرد شركت های سرمایه گذاری به عملكرد اوراق بهادار و دیگر دارایی های موجود در پرتفوی آنها بستگی دارد.
شركتهای سرمایه گذاری به سه دسته ی اصلی تقسیم می شوند:.....
1-2. مبانی نظری پژوهش
در این قسمت مروری بر مبانی نظری یادگیری الکترونیکی و پذیرش یادگیری الکترونیکی خواهیم داشت. این فصل از بخشهای زیر تشکیل شده است:
مروری بر یادگیری الکترونیکی، مدلهای پذیرش یادگیری الکترونیکی، آموزش سازمانی و در نهایت پیشینه تجربی پژوهش در ایران و خارج از ایران بررسی خواهد شد.
مقدمه
جهانگردی از باارزش ترین و بزرگترین جنبش های انسان دوره کنونی است که همراه با پدید آوردن دگرگونی های شگرف در سیمای زمین، اوضاع سیاسی و اقتصادی، فرهنگی، منش و روش زندگی انسانها را دگرگون می سازد. با آنکه دگرگونی هایی بنیادی در اوضاع اقتصادی، فرهنگی و شیوه زندگی مردم پدید می آورد.
بررسی وضعیت جاها و سرزمین هایی که همه ساله و در فصل های گوناگون مورد بازدید جهانگردان قرار می گیرند نشان می دهد دگرگونی هایی که از پیامد جهانگردی در آن جاها پدید می آید بسیار چشمگیر تر و بزرگتر از دگرگونی هایی است که از پدید آمدن و گسترش دیگر جنبش های اقتصادی انسان ناشی می شود. امکانات مورد نیاز جهانگردان، مانند مهمان سراها، خوراکی سراها و جاهای گردشی، که در کرانه های دریاها، جاهای کوهستانی، جنگلی و در پیرامون چشمه های آب گرم معدنی بنا شده اند، گویای پیامد جهانگردی در دگرگون ساختن چهره زمین است.
برای آشنایی با ملت ها و فرهنگ ها، شیوه زندگی مردمان یک سرزمین، زدودن خستگی و فرسودگی بدنی و روحی، پی بردن به بزرگی آفرینش و دریافتن مفاهیم زیبایی شناختی، پالایش درون و خودسازی و فراگیری چگونگی زیستن، هیچ راهی بهتر از گردش و جهانگردی نیست.
جابجایی انسانها پیامدهای فرهنگی، روحی و اقتصادی بزرگی را به دنبال دارد. جهانگردی منجر به جابجا کردن ثروت های بزرگ از جایی به جاهای دیگر جهان، به ویژه از جاهای ثروتمند به سوی جاهای فقیر یا رو به رشد می شود. آشکار است که گردش نیز مانند بسیاری از جنبش های آدمی جنبه های خوب و بد به همراه دارد. یورش گردشگران به کنار دریاها، رودخانه ها، شهرها و جاهای پذیرنده جهانگردی و به همراه آنان یورش خودروهای آلاینده زیست بوم به سوی جاهای کوهستانی و سردسیر و خوش آب و هوا، پامال شدن سبزه زارها، شکسته شدن شاخ و برگ درختان و آسیب های ژرف بوم شناختی که جاهای جهانگرد پذیر، به خاطر پدید آوردن زیر ساخت ها و آمد وشد جهانگردان پذیرا می شوند، همگی دستاورد بد جهانگردی است.
بیشتر کشورهای رو به رشد، که دوران گذرا را سپری می کنند، با از دست دادن ارزش های سنتی و اخلاقی دست به گریبان اند. از سویی بر اثر کمبود امکانات مادی و فنی و ... مردم این کشورها به ویژه جوانان دچار گره های خود کوچک بینی هستند. از این رو، سرازیر شدن جنبه های بد و رفتار و کردار جهانگردان کشورهای پیشرفته به کشورهای رو به رشد، که بدبختانه به سرعت و آسانی انجام می پذیرد، ویرانگری فرهنگی و اجتماعی به بار می آورد. (م. ش. 1)
مبانی نظری و یافتههای پژوهشی
عزت نفس یكی از عوامل مهم و اساسی در رشد و شكوفایی انسانهاست كه در دهه های اخیر مورد توجه بسیاری از روان شناسان و پژوهشگران امور تربیتی قرار گرفته است. عزت نفس به معنای قضاوت شخص از ارزشمندی خود است و به نگرش فرد از خود دلالت می كند. افراد با بررسی نحوه ی كنار آمدن با استانداردها و ارزشهای مورد نظر خود و مقایسه ی چگونگی عملكرد خود با دیگران به این قضاوت دست می پردازند. عزت نفس چگونگی احساس خود درباره ی خود است و بر همه ی افكار، ادراكات، هیجانات، آرزوها، ارزشها و اهداف شخصی نفوذ دارد و كلید رفتار آدمی می باشد. بنابراین، عزت نفس هسته ی مركزی ساختارهای روانشناختی فرد است كه وی را در برابر اضطراب محافظت نموده و آسایش خاطر وی را فراهم می آورد. عزت نفس نقش محافظت کننده ای در مقابله با فشارهای روانی دارد كه از فرد در مقابل وقایع فشار آور منفی زندگی حمایت می كند. فردی كه از ارزشمندی بالایی برخوردار است، به راحتی قادر است با تهدیدها و وقایع فشارآور بیرونی بدون تجربه ی برانگیختگی منفی و از هم پاشیدگی سازمان روانی مواجه شود.
پارادایم مدیریت با طی كردن چندین مرحله مشخص تكامل یافته است. محور اصلی در این تكامل، تغییر در ساختار سازمانی بوده است. ساختار سازمانی یكی از عوامل اصلی پیش برنده تغییر است زیرا ساختار، كالبد همه فرایندها و تصمیم های سازمانی را شكل می دهد. مطالعات گذشته درمورد ساختار سازمانی به شكل گیری نوعی چارچوب سه بعدی منجر شده است كه انواع مختلف ساختار را توصیف می كنند. برای مثال، شاین (1988) ساختار را در قالب بعد سلسله مراتبی ، بعد كارویژه ای ، بعد شمولیت (دربرداری) و مركزیت تعریف می كند. درعین حال، چارچوب «شاین» عمدتاً ساختار رسمی در سازمان را تبیین می كند و نیروی ظریفی كه در عقبه نمودار سازمانی جریان دارد را آشكار نمی سازد. «این نیروی پنهان» عموماً اشاره به «ساختار غیررسمی» یا «رابطه غیررسمی» دارد؛ و چنین نیرویی، نقش برجسته ای در بسیاری از شكلهای جدید سازمانهای مبتنی بر فرایند نظیر سازمانهای شبكه ای یا دانش محور ایفا می كند. این بخش، نخست ساختار غیررسمی را به عنوان بعد چهارم وارد عناصر ساختار سازمان می كند تا تكامل ساختاری را ترسیم كرده و توسعه ساختاری را در سطحی بالاتر مورد تأمل قرار دهد. رابطه مبتنی بر اعتماد، رابطه تعاملی برون محور و رابطه جامع عاطفی سه بعد جدید ساختار سازمانی هستند كه در این بخش مدنظر قرار می گیرند. این سطوح بالاتر روابط ساختاری قادرند چالشهای ساختاری در عصر اقتصاد دانش محور را به صورت روشن ترسیم كنند.
در ازدواجهای رضامند و موفق زوجین پیامهای روشنی را برای هم ارسال میكنند. به همدیگر اعتماد دارند و تفاوتهای همدیگر را به راحتی میپذیرند كه این ویژگی موجب خلاقیت آنان میگردد تا برای توسعه و برنامه ریزی هویت خودشان تلاش كنند. این قبیل از همسران آزادند كه از همدیگر و از سایر افراد و چیزها نیز لذت ببرند و در عین حال كه به هم علاقمند و وابسته هستند استقلال فردی خود را جهت غنی سازی زندگی مشترك خود بكار میگیرند.
كاسلو و دیگران (1994) به بررسی عوامل متمایز كننده ازدواجهای موفق و ناموفق بر روی 95 زوج سوئدی كه مدت 20 سال از ازدواج رسمی و غیر رسمی آنها گذشته بود پرداختند در این تحقیق مردان رضامندی بیشتری از زنان را نشان دادند و زن و شوهری كه حس تعلق و وابستگی شدید بهم داشتند میزان رضامندی بالاتری را از خود نشان دادند. اختلافات بین زندگیهای زناشویی موفق و ناموفق در پاسخهای افراد به سؤالات مربوط به سرگرمیها، اوقات فراغت، جنسیت، فلسفه زندگی و شمار نزاعهای خانوادگی مشخص گردید. میزان رضامندی زناشویی زنان بستگی به میزان رضامندی مردان داشت.
در تحقیقی كه تاكر و میكائیل (1991) به منظور بررسی عوامل كه در رضامندی زناشویی تأثیر دارند از 64 دانشجوی مرد روان شناسی مقطع لیسانس و 64 دانشجوی روانشناسی زن همان مقطع خواستند تا 8 زندگی زناشویی فرضی را ارزیابی كنند. عوامل مورد ارزیابی عبارتند بودند از:....
انسان موجودی شادی خواه و لذت طلب است. هرگز داشتن مال و اموال، نشانه خوشبختی و بی نوایی و فقر، نشانه بدبختی نیست. اگر چنین بود ثروتمندان باید شادترین و فقرا بدبخت ترین افراد باشند، در حالی که همیشه چنین نیست. شادی یکی از نیازهای اساسی انسان و لازمه زندگی اوست. اساسا خلقت هستی و انسان به گونه ای است که خود به خود شادی هایی را برای آدمی فراهم می آورد. بهار طرب انگیز، آبشارهای زیبا، ازدواج و زناشویی، محبت و مهربانی و بسیاری دیگر از پدیده های جهان، برای انسان شادی آور و سرور آفرین است، همچنان که غم و اندوه نیز جز زندگی انسان و همزاد اوست. در طبیعت و هستی سنت هایی جاری است که هر یک می تواند اندوه ساز و ماتم انگیز باشد. مشاهده فصل خزان و برگ ریزان، یخ بستن رودخانه ها، فسردگی کوه ها و تپه ها و حوادث دیگری از این قبیل خیمه ماتم را در دل آدمی برپا می کند. آری انسان با این دو واقعیت روبرو است و سکه زندگی اش دو رو دارد، گاهی غم و گاهی شادی. آنان که به دنبال شادی همیشگی و مطلق هستند در واقع به دنبال چیزی دست نایافتنی اند. اساسا رشد و کمال آدمی با جست و جوی شادی مطلق میسر نیست. غم نیز برای ما ضروری است و فرایند تکامل را تسریع می بخشد.
2-1. مقدمه
در این فصل ابتدا معانی و مفاهیم مرتبط با حوزه این پژوهش یعنی فناوری اطلاعات وسیستم اتوماسیون اداری مرور و بررسی شده است، سپس مفاهیم مرتبط با فرهنگ سازمانی، سازمان های یادگیرنده و هم چنین مباحث مربوط به زیر ساخت های سخت افزاری ونرم افزاری عنوان گردیده است در ادامه نیز به تعدادی از پایان نامه ها و مقالاتی كه زمینه های نظری این پژوهش را شكل داده اند اشاره گردیده است.
شکل مهمی از سرمایه اجتماعی توان دستیابی به اطلاعات است که با روابط اجتماعی پیوند ذاتی و لازم و ملزوم دارد. اهمیت اطلاعات از این نظر است که مبنایی برای عمل فراهم می آورد . اخذ اطلاعات هزینه بر است. در یک مقیاس » حداقلی » دستیابی به اطلاعات مستلزم دقت است که بسیار کمیاب است ( پاتنام و دیگران ،1384 ص 61 ).
ابزار دوران صنعتی به کمک ماهیچه آمدند وابزار دوران فرا صنعتی مغز ها را یاری می رسانند آن دسته از سازمانها که ابزار دوران فرا صنعتی دیجیتالی را به خوبی در سازمانهای خود بکار گرفته اند از سرمایه های هوش خود حداکثر بهره را می گیرند و همینان پیشتازان و رهبران بازار در سالهای آینده اند ( گیتس ،1382 ،ص1 ).
اختلال های روانی
پیش زمینه تاریخی
ماقبل تاریخ و ارواح شیطانی
برخی از نابهنجاری های روانی سالها پیش شناخته شده اند. شواهد برجای مانده از دوران پیش از تاریخ حاكی از آن است كه رفتارهای نابهنجار بیشتر به ارواح شیطانی نسبت داده می شد. شواهدی دال بر عملیات جن گیری وجود دارد همچنین جمجمه هایی با سوراخ های خاصی كشف شده اند. چنین برمی آید كه این سوراخ ها به منظور فراری دادن ارواح خبیثه ایجاد شده باشند، رویه ای كه امروزه ینز توسط بعضی از گروه ها به منظور دستیابی به هشیاری عمیق تر به كار می رود و ترفین كردن (ایجاد سوراخ با مته روی جمجمه) نام دارد. با وجود این، برخی پژوهشگران (ماهر و ماهر، 1985) معتقدند این سوراخ ها به احتمال زیاد ناشی از زخم های التیام یافته باشند، چرا كه بیشتر این جمجمه ها متعلق به مردهاست و این سوراخ در قسمت های متعددی از جمجمه قرار دارند. این بدان معناست كه این سوراخ ها تعمدی ایجاد نشده اند......