- عنوان پروپوزال حسابداری و مدیریت مالی
- تاثیر اندازه شرکت و ساختار سرمایه بر مدیریت سود در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران
ج- بیان مسأله اساسی تحقیق به طور كلی (شامل تشریح مسأله و معرفی آن، بیان جنبه های مجهول و مبهم، بیان متغیرهای مربوطه و منظور از تحقیق):
گزارش های مالی، از مهمترین خروجی های سیستم حسابداری است که از اهداف عمده ی آن، فراهم آوردن اطلاعات لازم برای ارزیابی عملکرد و توانایی سودآوری بنگاه اقتصادی است. هدف اولیه ی گزارش های مالی، حل نمودن مشکل عدم تقارن اطلاعات است. در واقع گزارش های مالی وسیله ای را برای مدیران فراهم می کند تا اطلاعات حاصل از عملکرد شرکت را به استفاده کنندگان صورت های مالی انتقال دهند. اگر گزارش های مالی به مدیران اجازه ی میزانی از انعطاف پذیری را ندهد، برای مدیران انتقال اطلاعات پیرامون شرکت به استفاده کنندگان صورت های مالی مشکل خواهد بود. با دادن اختیار به مدیران در راستای انعطاف پذیری نسبت به گزارش های مالی مانند برآورد عمر مفید، ارزش اسقاط یا انتخاب روش های ارزیابی موجودی کالا؛ استفاده کنندگان صورت های مالی ممکن است، قضاوت بهتری در مورد چگونگی عملکرد واحد انتفاعی داشته باشند.(نوروش؛ ابراهیمی کردلر، 1384)
هیلی و والن (1999) مدیریت سود را اینگونه تعریف کرده اند: «مدیریت سود زمانی رخ می دهد که مدیر برای گزارشگری مالی از قضاوت شخصی خود استفاده کند و این کار را با هدف گمراه کردن برخی از سهامداران درباره ی عملکرد واقعی اقتصادی و یا برای تاثیر در نتایج قراردادهایی که به ارقام حسابداری گزارش شده بستگی دارند، انجام می دهد». فرآیند اندازه گیری سود و نتیجه ی آن نقش مهمی در اداره ی شرکت دارد و معمولا کاربران صورت های مالی اهمیت زیادی برای آن قایل هستند. از آنجا که محاسبه ی سود بنگاه اقتصادی متاثر از روش های برآورد حسابداری است و تهیه ی صورت های مالی به عهده ی مدیریت واحد تجاری است، ممکن است بنا به دلایل مختلف، مدیر اقدام به مدیریت سود نماید. (ولی زاده لاریجانی، 1387)
یکی از موضوع های بسیار اساسی در بحث مدیریت سود، روش های کشف مدیریت سود در واحدهای تجاری است که از مهمترین آن می توان به روش کشف مدیریت سود بر مبنای اقلام تعهدی اشاره نمود. اقلام تعهدی می تواند به دو بخش اقلام تعهدی اختیاری و اقلام تعهدی غیر اختیاری تقسیم شود. اقلام تعهدی غیر اختیاری به طور متعارف به سطح فعالیت بستگی داشته و تحت کنترل مدیران نمی باشد؛ در حالی که اقلام تعهدی اختیاری تحت کنترل مدیران بوده و توسط آنان به راحتی قابل دستکاری است. لذا تفکیک اقلام تعهدی اختیاری از کل اقلام تعهدی به عنوان معیاری از مدیریت سود از اهمیت خاصی برخوردار است. در بررسی های انجام شده روی مدیریت سود، اقلام تعهدی اختیاری یعنی اقلامی که مدیریت می تواند آنها را دستکاری کند نقش مهمی دارند. اقلام تعهدی باعث ایجاد تفاوت بین سود و جریان وجوه نقد می شود، در نتیجه با فرض اینکه جریان های نقدی دستکاری نشوند تنها راه دستکاری سود، افزایش یا کاهش اقلام تعهدی اختیاری است. اقلام تعهدی غیر اختیاری به واسطه ی مقررات، سازمان ها و دیگر عوامل خارجی محدود هستند. بنابراین جزء اختیاری اقلام تعهدی به عنوان شاخصی در جهت کشف مدیریت سود در واحد های تجاری، در مطالعات حسابداری به کار گرفته شده است. مطالعات نشان می دهند که مدیران از طریق انتخاب سیاست های خاص حسابداری، تغییر در برآوردهای حسابداری و مدیریت اقلام تعهدی، سودهای گزارشی را تعدیل می کنند. (ثقفی؛ هاشمی، 1383)........
- مندرجات پروپوزال حسابداری و مدیریت مالی
- بیان مسأله اساسی تحقیق به طور كلی
- اهمیت و ضرورت انجام تحقیق
- مرور ادبیات و سوابق مربوطه
- اهداف مشخص تحقیق (شامل اهداف آرمانی، کلی، اهداف ویژه و كاربردی)
- در صورت داشتن هدف كاربردی، نام بهره وران
- سؤالات تحقیق
- فرضیه های تحقیق
- تعریف واژه ها و اصطلاحات فنی و تخصصی (به صورت مفهومی و عملیاتی)
- روش شناسی تحقیق:
- متغیرهای مورد بررسی در قالب یک مدل مفهومی
- شرح کامل روش (میدانی، كتابخانهای) و ابزار گردآوری داده ها
- جامعه آماری، روش نمونه گیری و حجم نمونه
- روشها و ابزار تجزیه و تحلیل دادهها
- منابع و ماخذ
دانلود:
دانلود پروپوزال حسابداری و مدیریت مالی
امتیاز مورد نیاز
20
شنبه, 03 بهمن 1394 20:43
77.85 KB
83